Veel gestelde
vragen bij
Nieuw MBO
Opleidingen
Waarom Nieuw MBO
Bij Nieuw MBO hoef je niet elke dag in de schoolbanken te zitten. Maar behaal je wel een erkend MBO-diploma.

Het maken van een goede studiekeuze is een belangrijke stap in je loopbaan. Wij snappen dat je hier misschien vragen over hebt. Hoewel het voor ons niet mogelijk is om vooraf al je vragen te kunnen bedenken. Hebben we toch een kleine samenvatting gemaakt van steeds terugkomende vragen bij Nieuw MBO.

Veel gestelde vragen
Kan ik meer werken dan alleen 2 dagen?
Onze methode is onderscheidend en werkt. Ja, wij stellen als eis dat je minimaal twee dagen beschikbaar moet zijn voor werk, maar je hebt altijd de mogelijkheid om ervoor te kiezen om meer te werken. Je werktijd is ook stage tijd. Dit heeft een dubbel voordeel. Let op dat de werkgever mogelijk andere eisen stelt. Dit verschilt per opdrachtgever. Uiteraard gebeurd alles flexibel en in overleg.
Kan ik na het behalen van mijn MBO 4 diploma (Grond) Steward(ess) al vliegen?
Met het MBO 4 diploma (Grond) Steward(ess) / luchtvaartdienstverlener heb je de eerste stappen gezet in je loopbaan. Echter om specifiek aan boord van een vliegtuig te mogen werken als stewardess zijn naast je mbo 4 diploma nog aanvullende eisen en opleidingen te doen. Dit verschilt ook per luchtvaartmaatschappij. Met onze opleiding ben je slechts een aantallen stappen verwijderd van het behalen van je doel!
Waarom Nieuw MBO?
Als particuliere mbo-opleider in Nederland bieden wij studenten de unieke kans om via de derde leerweg een flexibele mbo-opleiding te volgen. Door werk en studie te combineren, krijg je de mogelijkheid om praktijkervaring op te doen en het lesgeld al in het eerste jaar terug te verdienen. We geloven sterk in een hybride onderwijsmethode die voldoet aan de wensen van studenten in deze tijden. Wij geloven niet in een school waarin studenten elke dag plaats nemen in de schoolbanken.
Hoe zit het met studiefinanciering of een OV-kaart?
Als student bij Nieuw MBO heb je bewust gekozen voor een kwalitatief hoogwaardige opleiding binnen de particuliere sector, gevolgd volgens de derde leerweg. Dit betekent dat je als student, door deze keuze, niet in aanmerking komt voor studiefinanciering of een OV-kaart via de overheid. Echter, om onze studenten te ondersteunen in hun leerproces, bieden wij tijdens de BPV-stage een salaris met reiskostenvergoeding conform de geldende CAO. Zo ben je instaat je opleiding te betalen en geld te verdienen.
Wanneer is je inschrijving definitief?
Je eerste aanmelding doe je via het aanmeldingsformulier op de website. Daarna heb je een intakegesprek en wordt er een inschrijvingsformulier ingevuld en ondertekend. Zodra dit formulier is ingevuld heb je jezelf ingeschreven voor de opleiding. Je bent dan toegelaten. De betalingsverplichting voor de studiekosten voor het eerste jaar start direct als je start met de opleiding.
Waar kan ik terecht voor vragen?
Je kan altijd mailen naar opleidingen@ntcb.nl. Spreek je ons liever via de telefoon, bel dan naar 020-6597899. Vraag naar Isabel of Martijn.
Hoe vaak per week hebben we les?
Dat is afhankelijk van de opleiding die je hebt gekozen. Het verschilt namelijk per opleiding. Als voorbeeld nemen we onze mbo 4 (Grond) Steward(ess) opleiding. Daarin heb je 2 dagen les per week. Informeer bij ons naar de specifieke opleidingen.
Kan ik het inschrijfgeld in termijnen betalen?
Bij Nieuw MBO streven we ernaar om onze particuliere mbo-opleidingen voor iedereen betaalbaar te maken. We begrijpen dat niet iedereen in staat is om het volledige bedrag in één keer te betalen. Daarom bieden we een speciale betaalregeling aan, zodat ook studenten die in termijnen willen betalen de mogelijkheid hebben om de opleidingskosten te voldoen.
Zijn er fysieke eisen voor toelating tot de opleiding?
Bij Nieuw MBO hanteren we geen fysieke toelatingseisen voor onze opleidingen. Ons doel is om onderwijs toegankelijk te maken voor iedereen die zich wil ontwikkelen binnen de luchtvaartsector. Voor de MBO-4 opleiding voor (Grond)Stewardess willen we echter toekomstige studenten attent maken op de eisen die door verschillende luchtvaartmaatschappijen worden gesteld. Als je aspiraties hebt om na je opleiding als stewardess aan de slag te gaan, is het belangrijk om rekening te houden met bepaalde fysieke criteria. Deze omvatten een lengte tussen de 1.57/1.60 meter en maximaal 1.90 meter, en het dragen van een bril of lenzen mag, mits de sterkte niet meer bedraagt dan -5 tot +5. Let wel, de specifieke eisen kunnen per luchtvaartmaatschappij verschillen en zijn onderhevig aan veranderingen.
Voor posities als grondstewardess worden dergelijke fysieke eisen niet gesteld. Wij moedigen je dus aan om met vertrouwen je opleiding bij ons te voltooien, waarna je met open armen wordt ontvangen voor een functie op Schiphol.